Kereta Sewa & kereta kongsi

Pejabat sewa kenderaan adalah sebuah persatuan yang menyewa kereta untuk jangka masa yang pendek, biasanya dari dua atau tiga jam hingga sebahagian besar dalam sebulan. Sebilangan besar masa dibuat dengan tempat kerja kejiranan yang berbeza (yang memberikan pelanggan untuk memasang semula kenderaan ke wilayah pengganti), dan pada dasarnya disusun di dekat terminal udara atau lokasi bandar yang terlibat dan secara rutin ditingkatkan oleh laman web yang memungkinkan untuk membuat tempahan di web.

kereta sewa murah shah alam

Persatuan penyewaan kenderaan pada tahap yang sangat asas melayani orang yang memerlukan kenderaan yang ringkas, misalnya, orang yang tidak menjamin kenderaan mereka sendiri, pelancong yang berada jauh, atau pemilik kenderaan yang cedera atau hancur yang membayangkan perbaikan atau pampasan keselamatan. Persatuan penyewaan kenderaan juga dapat memenuhi keperluan industri yang bergerak sendiri, dengan menyewa van atau trak, dan di pasar eksplisit, pelbagai jenis kenderaan, misalnya, basikal atau basikal boleh dipromosikan dengan cara yang serupa.

Berdekatan dengan penyewaan utama kenderaan, persatuan penyewaan kenderaan biasanya menawarkan perkara tambahan, seperti insurans, sistem kursus susunan keseluruhan (GPS), susunan teater, telefon, WiFi yang dapat disesuaikan dan tempat duduk keselamatan belia.

Strategi

Persatuan penyewaan kenderaan berfungsi dengan membeli atau menyewa kenderaan tentera laut yang berlainan dan menyewanya kepada pelanggan mereka dengan kos. Pasukan petugas penyewaan dapat diselesaikan dengan beberapa cara – mereka dapat diragukan tanpa ragu-ragu (ini dikenali sebagai ‘kenderaan berisiko’ dengan mengingat fakta bahawa eksekutif penyewaan kenderaan menghadapi ujian mengenai berapa banyak kenderaan yang akan dijual ketika dikeluarkan dari organisasi), mereka dapat disewa, atau mereka dapat dijamin di bawah program pembelian semula yang dijamin yang dirancang dengan jujur ​​melalui lengan yang berkaitan dengan pencipta atau pembuat (ini dikenali sebagai ‘kenderaan belian semula’) bahawa pembuatnya mengikuti perbelanjaan tertentu dari pengaturan luar biasa dan pembelian semula setelah selesai jangka masa yang dijelaskan).

Di Malaysia, pendaftaran kenderaan sewa dapat dijamin dengan menggunakan inisial atau pembantu baru, yang dapat memperluas penjualan semula melalui penjual atau penjual pariah. Di Malaysia, diharapkan dapat melihat persatuan sewa dengan pengedar kenderaan terpakai mereka sendiri di mana stok bekas sewa dijual terus kepada semua orang. Sekali lagi, tawar-menawar selalu digunakan di Amerika Syarikat dan dengan berlakunya tahap elektronik, kenderaan sewa secara logik telah menjual kenderaan tersebut secara langsung kepada penjual kenderaan baru dan terpakai dengan melewati saluran tutup.

Macam-macam kenderaan

Sebilangan besar persekitaran kerja penyewaan kenderaan menawarkan ukuran saiz kenderaan yang sesuai dengan pelbagai rancangan dan keperluan ruang yang berkaitan dengan wang dan ada juga yang menawarkan kenderaan eksplisit agar sesuai dengan wilayahnya, misalnya, alat tukar, model reputasi, kenderaan silang / elektrik, atau SUV dan penjelajah van. Di terminal udara kritikal atau di rangkaian bandar yang lebih besar, beberapa tempat kerja penyewaan kenderaan bebas menawarkan kenderaan berkualiti untuk disewa. Beberapa persatuan tertentu menawarkan kenderaan yang lebih siap dengan kos yang lebih kecil.

Perkongsian kereta bersama

Perkongsian kereta bersama (dalam mana-mana disebut perkongsian kenderaan individu ke individu dan penyewaan kenderaan tersebar) adalah kaedah di mana pemilik kenderaan yang ada membuat kenderaan mereka terbuka untuk disewa oleh orang lain untuk jangka masa yang pendek.

Pemikiran

Carsharing yang disampaikan adalah sejenis kemajuan individu ke individu atau penggunaan jaringan, sebagai sebahagian daripada ekonomi perkongsian. [1] Strategi ini disepakati dengan kelab kenderaan standard, misalnya, Streetcar atau Zipcar (sekitar tahun 2000), namun menggantikan armada umum dengan pasukan tentera laut ‘maya’ yang melibatkan kenderaan dari pemilik saham. Dengan berkongsi kenderaan, pemilik kenderaan intrik boleh mengenakan kos untuk menyewa kenderaan mereka ketika mereka tidak menggunakannya (kenderaan dipandu hanya 8% peratus dari waktu semua perkara dipertimbangkan).

Penduduk yang mengambil bahagian dapat berpeluang untuk menutup dan mengarahkan kenderaan dan membayar hanya untuk masa yang diperlukan untuk menggunakannya. Pada tahun 2011, sebuah organisasi penyelidikan Amerika Frost dan Sullivan menetapkan bahawa penduduk Getaround biasa menjimatkan lebih dari $ 1,800 secara konsisten dengan menggunakan bantuan perkongsian kenderaan untuk menjamin kenderaan untuk perbandingan jumlah batu yang dipandu. Pada tahun 2014, Jawatankuasa Rumah Kecil Amerika Syarikat memberitahu bahawa “pembeli malu dengan apa yang mereka inginkan tanpa organisasi, dan peniaga menang lebih banyak – – jika pada dasarnya dengan alasan bahawa mereka sekarang dan lagi tidak akan mempunyai alternatif untuk menubuhkan organisasi mereka tersedia untuk dibeli kepada masyarakat umum tanpa tahap umum. “

Persatuan di dalam wilayah ini menyaring individu (dua pemilik dan pemegang pajakan) dan menawarkan tahap tertentu, secara umum sebagai laman web dan aplikasi yang mudah, yang bergabung dalam pertemuan ini, mengatur pengaturan sewa dan mengumpulkan bahagian.

Iklan : Anda mencari perkhidmatan kereta sewa murah shah alam ? Hubungi 019 967 1127 untuk dapatkan kereta sewa murah shah alam anda. Mereka merupakan salah satu syarikat yang menawarkan perkhidmatan kereta sewa di shah alam.