Tips Kereta Sewa Kuala Lumpur

Tips Sewa Kereta Kuala Lumpur

1. Fikirkan Ulasan Semasa mengambil kira faktor lain

sewa kereta murah kl

Salah satu petua sewa kereta murah kl sewaan utama saya adalah mengetahui kaedah tinjauan secara produktif. Saya secara amnya melakukan pemeriksaan terhadap organisasi penyewaan kenderaan dan membaca audit dari cawangan tertentu. Saya perlu memperhatikannya, sama seperti membuat audit, saya memikirkan banyak tinjauan sambil mempertimbangkan faktor-faktor lain. Pengulas secara amnya akan merasa jengkel dengan berkesan dan biasanya ini adalah untuk keadaan yang mungkin dapat dielakkan atau keadaan yang “duh”. Mereka tidak mengisi bahan bakar ketika mereka memulihkan kenderaan, atau GPS mereka yang disewa dikenakan biaya tambahan, mereka dikenakan bayaran tol. Setiap tinjauan yang saya tolak ketika memilih organisasi penyewaan kenderaan untuk pergi. Selain itu, ada juga yang harus membuat survei yang mengerikan jika mereka merasa jengkel, dan lebih baik jika mereka mengalami pertemuan yang indah.

Yang saya amati bimbang akan penjagaan pelanggan, kemas, dan sifat kenderaan, atau kecenderungan cawangan untuk overbill dan secara tidak sengaja mengenakan kad Mastercard anda. Sekali lagi, lakukan penjelajahan anda sebelum membuat tempahan. Walaupun saya tidak pernah melihat pejabat penyewaan dengan audit yang sempurna, saya tanpa ragu-ragu telah melihat perbezaan antara tempat yang dinilai dan 4+ bintang.

2. Naikkan Tangki Sendiri

Tampaknya benar-benar menguntungkan apabila organisasi penyewa di atas tangki bensin mereda ketika anda menurunkan kenderaan, dan itu benar! Cuba jangan tertipu bahawa anda akan membayar keselesaan itu kelak. Sekiranya anda mempunyai kenderaan dengan tangki penuh di dalamnya untuk memberi titik untuk merancang masa tambahan pada hari anda untuk melonggarkan kenderaan sebelum anda membawanya kembali.

Organisasi sewa kereta murah kl akan mengenakan bayaran premium untuk gas sebagai ganti tempat penginapan anda. Di sebilangan organisasi penyewaan kenderaan yang memalukan (seperti merungut Rent A Cheapie di Cape Town) malah menyebabkan kami memberikan resit bahawa kami hanya menaikkan kenderaan di kedai sudut terdekat. Sama sekali membakar masa kita dan membingungkan kita sementara itu.

Terdapat juga alternatif untuk prabayar untuk bahan bakar. Biasanya kadar prabayar lebih rendah daripada wilayah ini, namun anda membeli tangki penuh dan organisasi kenderaan sewa membuat pertaruhan, anda tidak akan mengembalikannya tepat pada kadar sifar. Seiring dengan ini, kebiasaannya mereka menang dengan menggunakan bahan bakar prabayar.

3. Cuba jangan berjalan ke atas

Ini adalah satu lagi tip sewa kenderaan yang luar biasa. Seperti penerbangan, anda akan mencari kadar sewa kenderaan terbaik setakat ini di web. Semua perkara dipertimbangkan, jika anda membuat tempahan kenderaan dengan pemberitahuan di bawah 24 jam lebih awal, harga anda mungkin melambung tinggi.

Sekiranya anda berjalan keluar dari pesawat dengan idea untuk hanya menghampiri sudut sewa kenderaan untuk menyewa, anda mungkin akan terkejut dengan kos yang berlebihan. Kami biasanya merancang untuk menyewa kenderaan dengan pemberitahuan 24 jam. Sekiranya anda memerlukan kenderaan tanpa amaran terlebih dahulu, sebaiknya pergi dengan pembekal autonomi yang boleh menguruskan harga dengan anda.

4. Berpegang pada Satu Pemandu

Biasanya anda akan dikenakan perbelanjaan pemandu tambahan sekiranya anda perlu memasukkan pemandu seterusnya. Sekiranya jaraknya jauh, anda mungkin perlu memberikan pemandu untuk tetap berada di tempat duduk pemandu dan bukannya membayar individu tambahan. Cameron mahu membelakangkan saya dan secara praktiknya merupakan pemandu yang ketat dalam perjalanan. Dia telah menempuh jarak lebih banyak batu daripada yang dia ingin pas di jalan-jalan di negara-negara luar, sebanyak 25.000 di seluruh Afrika.